2013. január 31., csütörtök

Piacon az LG Nexus 4 okostelefonja

Az LG Electronics hazánkban is piacra dobja a közös projektként megvalósult Nexus 4 okostelefont, a Google Nexus sorozatának legújabb tagját.
A Google fejlesztéseinek legjavát felvonultató, 4.2-es Jelly Bean Androidot futtató referenciatelefonjához az LG biztosítja a 4 magos hardveres hátteret.

Holnap Tarantino-maraton az Átriumban

Quentin Tarantino amerikai filmrendező három filmjét vetítik le február 1-jén pénteken a fővárosi Átrium moziban, így tisztelegve az idén 50 éves rendező munkássága előtt. A Tarantino 50 Maraton-életre/halálra című rendezvényt   kerekasztal-beszélgetés és dj-szett egészíti ki.


A vetítés 18 órakor kezdődik, először Tarantino Ponyvaregény című filmje lesz látható Blue-ray lemezről, majd 21 órától a Becstelen Brigantyk, hajnali fél egytől pedig a rendező legfrissebb alkotása, a Django elszabadul tekinthető meg, mindkettő hagyományos celluloidról, 35 milliméteres kópiáról. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Tárgyak, amiket bennünk hagynak az orvosok

A kínai férfi, aki nem vette észre, hogy egy 10 centis kést felejtettek a fejében egyike azoknak a betegeknek, akikből a műtéteket követően orvosi műszerek kerülnek elő.


Shreket élő emberről mintázták!

Shreket, a híres ogre figuráját egy létező személy ihlette. A hasonlóság az 1903-ben született  Maurice Tillet és a híres animációs figura, Shrek között nem véletlen, Shreket ugyanis ő ihlette.


A massachusettsi Maurice-t még tinédzserkorában támadta meg egy ritka betegség, az akromegália, aminek hatására a csontjai kontrollálatlanul kezdtek nőni, míg végül teljesen eltorzult a teste.

Károly herceg metrózott

Több mint negyedszázada először metróra ült szerdán a brit trónörökös. Károly walesi herceg - II. Erzsébet királynő elsőszülött fia - hitvese, Kamilla cornwalli hercegnő társaságában utazott egy megállónyit a Metropolitan metróvonalon, a Farringdon állomásról nyugati irányban a Harry Potter regény- és filmeposzban is megörökített King's Cross pályaudvarig.


A herceg számára szokatlan utazásra a londoni metró fennállásának 150. évfordulója adott alkalmat.

Vandál graffiti egy új vonaton

Megdöbbentő képet töltött fel a Facebookra egy felhasználó. A felvételen az látszik, hogy egy Stadler vonatot graffitiztek össze.


Ez a típus a Magyarországon használatban lévő legmodernebb változat, a tettes pedig ismeretlen, aki után nagy erőkkel nyomoznak. A látvány pedig elkeserítő és szomorú.

2013. január 30., szerda

Táncolj a Quantum XXL csapatában!

Ugye mindenki emlékszik rájuk? Ugye mindenki tűkön ült a Csillag születik döntője előtt, hogy megnyerjék? Februárból iratkozhattok Horváth Zoli csapatába táncolni, csak a képen lévő számot kell felhívnotok.
Tánc az élet, ezt mindenki tudja. Kezdd el most!


Erotikáról igényesen - Szerető szívek antológia


Kicsit mindenki megcsömörlik időnként a szexualitás minden napi megnyilvánulásától. Dől a tévéből, az internetről, többnyire igénytelen formában. Na, ez itt most nem az. Két dolog lesz fontos tőle: mind az olvasásra, mind pedig az irodalmi erotikára igenis van igény.



A Szerető szívek egy erotikus antológia, 38 novellával, amely elragad, elvisz az erotika különböző mélységeibe. A novellák  írói között köszönthetünk ismert, és kevésbé ismert szerzőket is. Van, akinek ez az írás volt élete első műve, de van olyan is, aki már hosszú évek óta publikálja írásait. Éppen ettől is színes, különböző korokban, helyzetekben játszódó novellákról van szó, teljes mértékben eltérő stílusokról, előadásmódról, gondolatvilágról. Az viszont közös mindegyikben, hogy egyik sem lépi át a frivol határt, megmarad annál a fajta erotikánál, amit az ember elképzel, érez, amitől rájön, hogy lehet a műfajt igényesen művelni.

bővebben...

Egy újabb okos: a Sony X-peria Z

Tavaly a Sony majdnem megkaparintotta a harmadik helyet az okostelefonok piacán, és egy ideig erről is szóltak a hírek, de a napokban kijött a legfrissebb IDC-jelentés, ami már hátrébb sorolta a japán gyártót, a gyorsan feltörekvő Huawei mögé.


Ez csöppet sem előkelő pozíció. A Sony nem tudta utolérni az élmezőnyt, nagyjából 5 százalékos részesedésével épp csak egy kicsit rugaszkodott el a többi lemaradó cégtől.

2013. január 29., kedd

Gerendás Péter az "Itt vagyok Cafe"-ban pénteken

„Legendás Gerendás” élő zenei attrakciója, a szórakozóhely zenei buli sorozata első részeként az ITT VAGYOK Café & Grill – ben.


Gerendás Péter, Zsoldos Dedy zongora kíséretével, klasszikus világslágereket szólaltatnak meg egyedi stílusban nem kevés humorral, virtuóz játékkal.

Belépő : 1.500,-FT amiből 1.000,- Ft lefogyasztható !
utána buli és tánc hajnalig

ITT VAGYOK CAFÉ AND GRILL
1113 Budapest, Karolina út 37/B
Mobil: 06 309 211 971, Tel: 797 78 97
e-mail: ittvagyokcafe@mail.com

A legfiatalabb Oscar-díj jelölt

A messzi dél vadjai című film valósággal meghódította a véleményformáló amerikai hírességeket. Ritkán esik meg, hogy egy filmet maga az amerikai elnök népszerűsítsen.


Oprah Winfrey egy egész műsort szentelt a kis költségvetésű filmnek, amely az ismeretlenségből indult, majd hirtelen hatalmas visszhangot kapott, amikor négy Oscar-díjra is jelölték.

Divatos halál: az anorexia


Csontsovány modellek a kifutón. XXS-es ruhák a boltokban. Az élelmiszereken nagy feliratok a csökkentett zsír- és szénhidráttartalomról. Minden azt sugallja, hogy ne egyél…


Mi is ez a betegség?

Az orvosok anorexia nervosának nevezik a lelki eredetű kóros lesoványodást.

Az anorexia nervosa esetében a páciensek súlyos fogyókúrával, testedzéssel mindent megtesznek azért, hogy testsúlyuk nehogy a korra és testmagasságra vonatkozó minimális testsúlynorma felett legyen, emiatt kórosan soványak. A diagnózis fontos kritériuma, hogy a testsúly az elvárthoz képest legalább 15 százalékkal alacsonyabb szinten van. Ezek az emberek látható soványságuk ellenére folyamatosan attól rettegnek, hogy elhíznak. Általában a környezet tiltakozása ellenére túlsúlyosnak tartják magukat, vagy pedig úgy érzik, hogy valamelyik testtájuk túl kövér, még akkor is, ha nyilvánvalóan soványak.

bővebben...

Kígyózó sorok a Nemzeti Színháznál

Szinte lehetetlen jegyet venni a Nemzeti Színház előadásaira március végéig, az óriási érdeklődés miatt ugyanis a színház honlapja és az online vásárlási felület hétfőn délelőtt összeomlott. Alföldi Róbert leköszönő igazgató személyesen kérte a sorban állók türelmét a színház pénztára előtt, az Andrássy úti iroda előtt várakozókat pedig meleg teával kínálták.


A márciusi jegyeket hétfőn 10 órakor kezdték árulni: az internetes vásárlás mellett a közönség megrohamozta a színházat és a belvárosi jegyirodát is.

2013. január 28., hétfő

Super moto-cross a Symában

SMX 2013 – Super-Moto-Cross Indoor Show, több, mint verseny, dupla adag adrenalin

Izgalmas futamok, fergeteges show és a legkomolyabb látványelemek egy helyen. 2013. február 2-án és 3-án Budapesten a SYMA Csarnokban újra dübörögnek a motorok, és több mint 4 órás showműsor keretében nyújtanak izgalmas, látványos és felejthetetlen élményt a látogatóknak. Az év motoros sporteseménye újra a magyar fővárosban.


Jegyárak: (egységesen)
• pályával szembeni lelátóra: 8000,- Ft/nap
• oldalsó, rövidebb lelátókra: 5000,- Ft/nap
Kísérőjük ölében ülő kisgyermekek számára a belépés ingyenes. Egyéb kedvezményes kategória nincsen.
Állóhely nincsen, csak teljes értékű, számozott ülőhelyekre érvényes jegyek kaphatók.
Kerekesszékes nézők +1 fő kísérőjük számára a karzaton biztosítanak helyet.
A hely szűkössége miatt látogatói depójegyet nem tudnak biztosítani; a depóba (amely a csarnok területén kerül kialakításra) csak a benevezett versenyzők és 2 fő kísérőjük léphetnek be.

Legfeljebb napi 3400 fő látogatót tudnak fogadni (a jegyvásárlás sorrendjében), ezért érdemes a belépőt mielőbb elővételben megvásárolni.

Jegyek elővételben kaphatók a Ticket Express / Eventim jegyirodáiban, illetve honlapján.

Három napos gyász a diszkótűz miatt

Háromnapos nemzeti gyászt rendelt el Brazíliában Dilma Rousseff elnök vasárnap a hétvégi diszkótűz miatt, amely a legfrissebb adatok szerint 233 emberéletet követelt.


Az államfő - aki külföldi programját megszakítva, az Európai Unió, illetve a latin-amerikai és karibi államok gazdasági közösségének (CELAC) csúcstalálkozójáról utazott haza - nemzeti tragédiának nevezte a történteket, és személyesen tolmácsolta együttérzését az áldozatok családtagjainak és barátainak.

27 éve robbant fel a Challenger

Az embert szállító űrhajók történetének addigi legsúlyosabb katasztrófája során valamennyi utasa (hat űrhajós és egy tanítónő) életét vesztette. Cape Canaveral felett 17 km magasságban robbant fel, a start után 73 másodperccel.


A Challenger indulása napjának hajnalán nem kedvezett az időjárás a startnak. Éjszaka fagyott, az űrrepülőgép és a rakéták felülete eljegesedett.

2013. január 27., vasárnap

Ma van a holokauszt emléknap

Az ENSZ Közgyűlése 2005 őszén nyilvánította január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává. Január 27. az auschwitzi megsemmisítő tábor felszabadulásának évfordulóját.



Hogyan jegyezzük el a csajt?

Lemenő nap, virágtenger, ugyan már! Új módszerek vannak, íme egy, ami teljesen rendhagyó:


Lori Richmond New York-i dizájner a gyűrűt egy kindertojásba rejtette, egy saját magáról mintázott figura mellé. A tojás tartalmazta a részletes használati utasítást arról, a menyasszony hogyan rakja össze és állítsa be a figurát. Na ugye hogy nem kell ide száz szál rózsa?

Készül a Csillagok háborúja új része!

Az igazi fan-ok azért még ráérnek, mert a dátum 2015, de legalább már készül!


Két ősellenséget, a Star Wars- és a Star Trek-tábort békítheti össze több évtizedes háborúskodás után a Csillagok háborúja-sorozat hetedik részének kiszemelt rendezője.

2013. január 26., szombat

A 10 legjobb fogyókúrás ötlet

1. Csak színesen! Amikor ételt készítesz, akkor elsősorban a „színes" fogásokból válogass, és élvezd a sokféle zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó vegyes salátákat. Ne feledd: a napi ajánlott mennyiség 5 adag friss idényzöldség vagy -gyümölcs!


2. Új párosok. A sajtot kenyér helyett almával vagy körtével is elfogyaszthatod, a tejszínes-sonkás tészta helyett pedig sonkás kefires párolt brokkolit is készíthetsz.

Pál Dénes a Voice nyertese

Hatalmas volt a feszültség a Voice döntője előtti utolsó napokban a TV2 énekes show-műsorának kulisszái mögött. Ennek egyik oka biztos az is, hogy az eddigi legjobb énektudással megáldott versenyzőket láthattuk ebben a műsorban, és a négy zsűritag is meghatározó alakja a magyar könnyűzenének. Végül a Magna cum Laude énekesének, Mező MIsinek a versenyzője nyert.

Pál Dénes a Voice nyertese
Pál Dénes - a Voice nyertese

A döntő előtt ezt nyilatkozta:
"Arra gondoltam, ha én nyerek, adok a pénzből a három vetélytársamnak is – árulta el meglepő tervét még a döntő előtt. – Tízmillió forint nagyon sok pénz, biztos nem költeném el. Arra azonban nagyon vágyom, hogy elvihessem végre a családomat pihenni. Ez rám is rám fér már – tette még hozzá a közönségkedvenc."

Esztergályos Cecília - boldog születésnapot!

Ma ünnepli születésnapját Esztergályos Cecília. Jászai Mari-díjas magyar színésznő, Érdemes művész.


Mivel örökifjú, nem áruljuk el a korát: úgyis mindenkinek a Família Kft-ben nyújtott alakítása és színházi szerepei szerint él. Isten éltesse sokáig!

2013. január 25., péntek

És végre Budapest-Bamako

A Budapest-Bamako egy veszélyes, minimál asszisztenciás kaland és tájékozódási verseny. A B2 nem vasárnapi autózás a Pilisben vagy piknik a Városligetben.


Mi ez az őrület megint?

Itt nincsenek mentő helikopterek, begyűjtő teherautók, idegenvezetők, animátorok vagy tolmácsok. Mindenki a talpraesettségére, a szerencséjére és a felkészültségére számíthat. A Bamako – n egy dolog biztos: minden bizonytalan. De a kaland erről szól. A Bamako nagy közösségi esemény, ahol esténként a tábortűznél hozzád hasonló őrültekkel oszthatod meg a napi élményeket és a sólet konzerved.

Nyit ma az eSCé a Gozsdu udvarban

Sorra nyílnak a kellően trendi, érdekes helyek: a Kazinczy utca, Bazilika vonzásköre mellett a Gozsdu udvar a fővárosi éjszakázás egyik fontos csomópontjává nőtte ki magát. És most tovább erősít: a lazán elegáns helyek mellett ugyanis ma nyit az eSCé, a szigorúan underground pop-up italozó, közösségi tér a kolorral szemben.


Az eSCé, azaz a megboldogult Sample Central után szabadon. Aki az elmúlt héten járt az udvarban már beláthatott a minimális büdzséből készülő, ám annál több street art művészt foglalkoztató helyre.

Egyre több színes sztori került fel a falakra: itt járt Infopapa, Crape, Ostr, Mogli, Koki, Olay, Halr, Oliver Arthur, Void, Fura, Dune, Dorkja. A munkálatok két héttel ezelőtt kezdődtek, péntek este kilenctől pedig mindenkit vár Past Perfect szettjével, esemény itt, 350 forintos korsó Sopronival és egy cigizhető Wartburggal az udvaron.

Forrás. we love Budapest

Rablás, gyilkosság, árvíz, erőszak – Miért nézünk híradót?

Senki se áltassa magát azzal, hogy pusztán azért nézi a híradókat, mert tájékozott szeretne lenni. Az is, persze, de sokkal inkább borzongani akar, látni a pusztítást, vért, természeti katasztrófákat. Pedig nem vagyunk szörnyetegek




Az emberi psziché  olyan összetett, hogy talán sosem fogjuk megérteni. Sok esetben a legegyszerűbb reakciónk is magyarázatra szorul, még saját magunk számára is. A borzalmak végignézése nem vall semmilyen mentális torzulásra: ellenkezőleg. Egyfajta védelmi reakció az elme részéről. Úgy vagyunk összerakva, hogy ösztönösen harmóniára, kiegyensúlyozottságra vágyunk, és minden tragédia frusztrál bennünket.  Mégis több millió ember néz végig a tévében nyilvános temetéseket, természeti katasztrófákról szóló naturális tudósításokat, és persze a kereskedelmi híradókat, amelyek másról sem szólnak.

bővebben...

Deák Bill Gyula már jól van

Sokan aggódtak a 64 éves zenész életéért, amikor tavaly novemberben a túlzott stressz miatt szívinfarktust kapott.A gyors orvosi beavatkozásnak és a rajongók szeretetének köszönhetően Bill kapitány azóta erőre kapott, és újra mikrofont ragadt, februárban pedig már négy koncerten is a színpadra áll.


2013. január 24., csütörtök

Új drogok özönlenek Európába

Egyre több szintetikus drog érkezik Európába, amelyeket nehéz azonosítani, rövid és hosszú távú hatásaik pedig ismeretlenek - közölte a Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontja (KKEM).


Az Európai Unió kábítószer-fogyasztással foglalkozó hivatalának 17. éves jelentése rámutat arra is, hogy – feltehetően a válság miatt - aggasztó módon nő az injekciót használó kábítószerfüggők körében a HIV-fertőzés Görögországban és Romániában.

Benetton kampány - esélyegyenlőségből jeles

A Benetton nem csak arról híres, hogy kiváló divatdiktáló, hanem egyedi, néha meghökkentő kampányairól is. A csókolózó amerikai és észak-koreai elnök, vagy Angela Merkel és Sarkozy forró puszija a Benetton olyan hirdetése lett tavaly, ami minden eddiginél sikeresebb lett.


Az olasz divatcég előszeretettel választ hétköznapi arcokat, idén azonban önmagukhoz képest meglepő módon igazi modelleket is választottak reklámjukhoz.

Ma van az amerikai pite napja

“Today national pie day” Ma van az amerikai pite napja. A magyar háziasszonyoknak az almás pite egyszerű, klasszikus süteménynek számít. Bár azt tartják, hogy az Apple Pie “őshazája” Amerika, az angol telepeseknek köszönhető, hogy ma, az American Pie Council, merthogy ilyen is létezik, 231 féle pitét tart nyilván.


Heti 930 milliárdot keres az Apple

A saját rekordjait megdöntötte, és szédítő összeget tett zsebre, de a tőzsdei elemzőknek mégis csalódást okozott az Apple a frissen közzétett 2012 utolsó negyedévéről szóló pénzügyi jelentésével.


A cég számára az év hagyományosan legfontosabb időszakának számító karácsonyi hónapok eredményének bejelentését a szokásosnál is nagyobb várakozás övezte.

Kiscsillag koncert Óbudán – Programajánló

Az Óbudai Kulturális Központban a Kossuth-díjasaink sorozat keretein belül 2013. február 14-én Lovasi András Kiscsillag nevű zenekarával lép fel, amit Lovasi egy komolyan vett hobbizenekarnak szokott titulálni.


Nos, annál azért több…
bővebben

2013. január 23., szerda

elo.blog

Elindult az Elomagazin Blogja.
Elomgazin | lifestyle news around da world
Életmód magazin | életmód, közélet, pszichológia, kultúra
elomagazin.com