2013. július 23., kedd

Megrázó képek színészekkel és gyerekekkel

A Magyar Rett Szindróma Alapítvány szervezésében különleges vállalkozás valósul meg kedd este 19 órakor a Mozaik Kávézóban (VI. Király utca 18.). Balla Vivienne fotóiból Közelebb címmel nyílik kiállítás, amelynek célja, hogy neves színészeinkről és Rett-szindrómás gyerekekről készült képek segítségével közelebb hozza a többségi társadalmat a fogyatékkal élőkhöz.



A fotóművész kamerája elé olyan neves színészek álltak egy-egy Rett-szindrómás kislánnyal, mint Jordán Tamás, Kulka János, László Zsolt, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Gallusz Niki, Kecskés Karina, Nagy Sándor, Puskás Peti és Scherer Péter.



2013. július 7., vasárnap

GoldenBlog 2013 – Felhívás bloggereknek

A HVG 2013-ban is megrendezi a GodenBlogot, a bloggerek elismerése céljából kiírt versenyt.


A GoldenBlog célja

A nem üzletszerűen üzemeltetett, rendszeresen frissített, de már némi ismertséggel rendelkező blogok bemutatása és elismerése.

Pályázók köre

Magánszemélyek.

A felhívás részletei

A GoldenBlogban részt vevő blogok és közösségi oldalak

Klasszikus, blogszolgáltatónál vagy blogmotoron vezetett blog
Facebook page
Twitter, Tumblr, Google+, Pinterest profil
Youtube csatorna

Kategóriák

Közélet (politikai, közéleti blogok)
Popart (fotó, karikatúra, művészet, kultúra)
Civil (társadalmi felelősségvállalás, fenntartható fejlődés, környezettudatosság)
Életmód (gasztro, DIY, utazás, sport, hobbi)
Biznisz (IT, tanácsadó, szakértő)
Díjazás

Szokásos: lesznek kategóriák, amikhez két díj társul: egy közönség díj a legtöbb szavazat összegyűjtőjének és egy zsűri díj, amit a szakmai zsűri ítél oda.

És ami új – lesznek különdíjak, amikről szintén szakmai zsűri dönt. A különdíjakra a teljes nevezett mezőnyből válogat a zsűri. Különdíj típusok a következők:

Az év felfedezettje

Külföldön élő magyarok
A legjobb tudásmegosztó blog
LOL: az év legszórakoztatóbb blogja
Come on creatives! játék

A nevezés

Határidő: 2013. július 21.
A nevezési időszak alatt (2013. július 1-21) a goldenblog.hu főoldalának jobb hasábjában lesz aktív az a nevezési form, amin keresztül bárki nevezhet blogokat. A nevezéshez a blog nevét, url-jét kell megadni, illetve elkérjük a nevező email címét is, de ezt kizárólag a verseny végéig tároljuk, nem használjuk fel kereskedelmi célokra.

További információ

goldenblog@goldenblog.hu

Forrás: pályázatmenedzser.hu

Az új magyar légitársaság

Piros-fehér-zöld lesz a festése, Sólyom lesz a neve az új hazai légitársaságnak - írja a Magyar Nemzet.


A lap szerint hamarosan zászlót bont a régóta várt Malév-utód, az új nemzeti légitársaság. Cégbírósági adatok szerint június 13-tól hatályos a Sólyom Hungarian Airways Kft. változásbejelentése. A cég képviselője Vágó József, aki korábban a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatóságának igazgatója volt.
A Magyar Nemzet információi szerint a Sólyom mögött álló "közel-keleti kisebbségi befektetők" segítségével már augusztusban megindulhatnak a járatok európai és közel-keleti célállomásokra. A cég kezdetben hatgépes flottával kezdi meg tevékenységét, de a tervek szerint 2017-re ötven gépe repül majd.
A flotta értéke megközelíti a négymilliárd eurót. Az első évben 700 munkatársat vesznek fel, három év alatt a létszám elérheti a háromezret - közölték a Magyar Nemzet forrásai. Jövőre el kívánják érni a tavaly februárban összeomlott Malév utasforgalmát, azaz a hárommilliót, 2017-re pedig már nyolcmilliós szám áll a tervekben. A Sólyom nem a fapadosok versenytársa kíván lenni, a prémium kategóriában versenyezne.

Forrás: propeller.hu

2013. július 2., kedd

Bűncselekmény lett a hálapénz elfogadása

Ha ön orvos, és szokott hálapénzt elfogadni, jól teszi, ha utánanéz , hogy mit ír erről a munkáltatójának a szervezeti és működési szabályzata.


A tegnap hatályba lépett új büntető törvénykönyv értelmében vesztegetés elfogadásának minősülhet a hálapénz elfogadása – hívta fel az új kódex egyik eddig észrevétlen újdonságára az Index figyelmét Hollán Miklós, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa.
A 291. § (1) bekezdése értelmében aki gazdálkodó szervezet részére vagy érdekében végzett tevékenységével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, avagy a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja (...) bűntett miatt három évig terjedőszabadságvesztéssel büntetendő.

A korábbi Btk. megengedőbben szabályozta a hálapénzt – emlékeztet a büntetőjogász: csak az előny kérése számított önmagában is büntetendőnek. Annak elfogadása egyszerű dolgozó esetén abban az esetben volt csak büntethető, ha az érintett azt kötelességszegésért cserébe fogadta el.

Változást jelentett a hálapénz megítélésében 2012-es munka törvénykönyve is, mondja Hollán: annak alapján a hálapénz elfogadása kifejezetten jogellenesnek minősült, ha azt a munkáltató nem engedte meg. Ha a kórház beírta a szabályzatába, hogy el lehet fogadni hálapénzt, az ügy nem járt munkajogi konzekvenciákkal. Így ha olyan orvos bukott le a hálapénzzel, akinek a kórháza nem írta át az SzMSz-t, kirúghatták érte, de büntetőjogi következményekkel a dolog nem járt.

Forrás: propeller.hu