2013. január 26., szombat

A 10 legjobb fogyókúrás ötlet

1. Csak színesen! Amikor ételt készítesz, akkor elsősorban a „színes" fogásokból válogass, és élvezd a sokféle zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó vegyes salátákat. Ne feledd: a napi ajánlott mennyiség 5 adag friss idényzöldség vagy -gyümölcs!


2. Új párosok. A sajtot kenyér helyett almával vagy körtével is elfogyaszthatod, a tejszínes-sonkás tészta helyett pedig sonkás kefires párolt brokkolit is készíthetsz.
3. A víz fogyaszt és szépít ...ezért mostantól mindig legyen az asztalodon egy palacknyi! A cukros üdítők helyett igyál frissen facsart narancs vagy citromlével ízesített ásványvizet.

4. Csak a felét! A menzán vagy a büfében kérj feleannyi ételt ebédre, mint eddig. A másik lehetőség az, hogy a vacsorád szokott mennyiségét csökkented a felére.

5. Édes élet. Napi 1-2 kocka magas kakaótartalmú csoki még megengedett, de ha rád tör a nassolási vágy, akkor inkább ropogtass el 5-6 szem natúr mandulát. Egészséges és finom!

6. Este 6 után stop! Próbáld ki, hogy 18 óra után már nem eszel. Estére főzz nyugtató hatású gyógyteát.

7. Egy kis jutalom. Tűzz ki konkrét fogyókúrás célokat, az elérésük esetén pedig jutalmazd meg magát, például egy mozijeggyel vagy egy lazító masszázzsal.

8. Csak reálisan! Ne akarj gyorsan jelentős súlyfeleslegtől megszabadulni, mert a koplalásnak mindig jojóeffektus a vége! Lassan, egyenletes tempóban diétázz.

9. Kis tányérokon.  Használj kisebb méretű tányérokat, így a kevesebb étel is többnek látszik.

10. Soha ne add fel, ha elkeseredsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése