2013. január 31., csütörtök

Shreket élő emberről mintázták!

Shreket, a híres ogre figuráját egy létező személy ihlette. A hasonlóság az 1903-ben született  Maurice Tillet és a híres animációs figura, Shrek között nem véletlen, Shreket ugyanis ő ihlette.


A massachusettsi Maurice-t még tinédzserkorában támadta meg egy ritka betegség, az akromegália, aminek hatására a csontjai kontrollálatlanul kezdtek nőni, míg végül teljesen eltorzult a teste.
Furcsa termetéből azonban csak előnye származott, az Egyesült Államokban profi birkózóvá vált, és a világbajnoki címet is megszerezte, a szorító ijesztő Ogréja néven. Élete végéig aktív sportoló volt, de a ringen kívül sosem verekedett. Külsejével ellentétben kedves és nagyon intelligens ember volt, aki amellett, hogy verseket írt, 14 nyelven is beszélt. Maurice 51 éves korában, szívrohamban halt meg.


A Dreamworks alkotóit a róla készült gipszlevonat  alapján - amit a Iowa-i Nemzeti Birkózómúzeumban állítottak ki - rajzolták meg Shreket. Maurice-ról nemcsak a külsejét mintázták, hanem Shrek belső tulajdonságainak egy részét is, hiszen a férfi bátorsága és optimizmusa példaértékű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése