2013. március 25., hétfő

Friss hús: magyar rövidfilm fesztivál


Március 28-29-én (csütörtök, péntek) a Toldi moziban Friss hús címmel rendez rövidfilmfesztivált a Daazo.com. 


Kicsit filmszemle helyett is filmszemle ez a két nap, hiszen a legújabb magyar rövidfilmeket láthatjuk majd nagyvásznon, az alkotókkal, minden bizonnyal jó hangulatban – mert az ilyen minifesztiválok általában ilyenek szoktak lenni.

Mit fogunk látni?

Tulajdonképpen tényleg azokat a filmeket, amiket a szemlén néztünk volna, ha megrendezik, illetve itt azért a minőség is kitétel volt, nem csak a meglét.  Így például láthatjuk azt a Körforgalom (Roundabout) c. filmet Nagypál Orsi rendezésében, ami arról lett híres, hogy megnézte Angelina Jolie és tetszett is neki. Az alkotás díjat is nyert az ominózus szarajevói fesztiválon.
Látatlanban is jónak tűnik a Kivégzés című Szőcs Petra-rövid. Ebben egy örökbefogadott testvérpár újra meg újra eljátssza a Ceaucescu-házaspár kivégzését.  Ott van aztán a Prágai hétvége (r.: Szabó Szonja), amely sztorija (vidéki Ki Mit Tud, fődíj egy út Prágába) ami a  Csinibabára hajaz, nyilván tévesen.
Érdekesnek tűnik az Újratervezés is, Tóth Barnabás filmje, Pogány Judittal és Kovács Zsolttal a főszerepben. Úgy tűnik, ez végig egy autóban játszódik, ahol a házaspár épp egymás idegeire megy. A film elnyerte a Filmkritikusok díját idén.

Forrás: hetediksor.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése