2013. március 6., szerda

Miért éppen Byealex?


Szombat este hirtelen jó néhány celeb zenekritikussá lépett elő a Facebookon, hiszen A Dal nem várt eredménnyel végződött: a közönség nem kért a tehetségkutatók üdvöskéinek gondosan felépített produkcióiból, és egy olyan előadó egyszerű dalára voksolt, aki gyakorlatilag az utcáról esett be, hiszen saját bevallása szerint ez volt a hatodik fellépése.




A nép tehát döntött: ByeAlex és a Kedvesem című dal fogja képviselni Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.  Hajdú Péter és neje, a Schobert házaspár, Oláh Gergő, Szabó Zsófi és számos egyéb celebritás kezdett azonnal forrongni a Facebookon, ezzel egy időben a nép a legkisebb királyfi toposzát emlegette egyre gyakrabban, és persze beindult a médiagépezet is, amiből viszont Alex nem kért: sorra utasítja vissza az interjúfelkéréseket, aminek köszönhetően sorra jelennek meg a sértődött újságcikkek. Az eset példa nélküli, mindenki botrányt kiált, és senki nem ért semmit.

A dal


Érdemes egy pillantást vetni a győztes dalra is, hiszen nemcsak az előadó személye indította be ezt a különös lavinát, hanem a szívmelengetően ironikus Kedvesem is. Látszólagos naivitásával és kliséivel ugyanis épp azokon a kiüresedett, semmitmondó szerelmes dalokon ironizál, amikből jó néhány volt az esélyesnek tartott produkciók között. Azzal azonban, hogy rámutatott az üres, jelentésnélküli fordulatokra, épp saját magának adott jelentést és értelmet, és ezzel lett szívmelengető, igazi szerelmes dal, az ellenprodukcióból pedig győztes produkció.

Forrás: napichili

Szerző: Borsos-Kőszegi Erika




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése