2013. április 12., péntek

Két Mercedes a Forma1 élén


Jól kezdődött Nico Rosbergnek a 2013-as Kínai Nagydíj, egy évvel ezelőtt itt szerezte első pole pozícióját, majd futamgyőzelmét, s most a péntek délelőtti edzésen sem talált legyőzőre.



Egyelőre nagy különbségek alakultak ki a vezetők között, csak Lewis Hamilton és Mark Webber volt képes egy másodpercen belül maradni a Mercedes német versenyzőjéhez képest. Hamilton nagyjából azt az időt hozta, mint az egy évvel ezelőtti első edzésen, Rosberg azonban ennél 454 ezreddel gyorsabb tudott lenni.

Hamilton mögött Webber újabb közel fél másodperces hátrányba került, őt Sebastian Vettel követte, további majdnem három tizedes hátránnyal. Innen már sokkal szorosabb lett a mezőny, sehol nem volt mérhető ennél nagyobb különbség két versenyző között.

A mostanság sláger Alonso-Massa párharcot a spanyol nyerte és közéjük Jenson Button is még beékelődött, aki bő 1,3 másodpercet adott csapattársának, egyértelmű, hogy a McLaren valóban különböző változtatásokat próbálgat a mai napon, egyelőre úgy tűnik, a Button által próbáltak a jobbak.

Továbbra is gyorsak a Force Indiák, a Lotusok teljesítménye viszont visszaesett az első két futamhoz képest. Jean-Éric Vergne most is gyorsabb volt csapattársánál, még ha ez szerinte nem is olyan fontos. A Williams és a Sauber még mindig nem igazán találja a tempót, a régi csapatok közül most is ők voltak a leglassabbak.

Mintha megtört volna Jules Bianchi lendülete, mindössze 9 századdal volt gyorsabb Max Chiltonnál, de még így is simán van der Garde előtt végeztek, miközben a másik Caterhamben ma Ma Quing Hua helyettesítette Charles Picet. Egyébként, ő volt az egyetlen, aki lassabb kört futott Rosberg idejének 107 százalékánál.

Forrás: forma1.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése