2013. április 24., szerda

Nárcisz futás az emberi méltóságért


A Magyar Hospice Alapítvány idén is megrendezi tavaszi kiemelt eseményét, a IV. Nárcisz Futást, 2013. április  26-án 15 órakor a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázónk tarja a bemelegítést a sok száz iskolásnak és óvódásnak.


A Nárcisz Futás célja, hogy a gyerekek megtanulják: a győzelmet vagy a vereséget megfelelő méltósággal viselni nemcsak a sportpályákon kell. Az élet minden területén kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amikor egy veszteséggel vagy betegséggel kell megküzdenünk.
Részt vesznek fogyatékkal élők és gyengén látók is, akik jelenléte erősíti a programba bekapcsolódott gyerekek egymás elfogadása iránt érzett nyitottságát.
Akárcsak az elmúlt években, most is több új iskola csatlakozott Budapesten és más településeken egyaránt, hiszen a Nárcisz Program mára egy országos rendezvénysorozattá nőtte ki magát. A nárcisz világszerte a rákbetegek és az őket gondozó szervezetek szimbóluma, az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője.

A nevezési díjból származó bevétel – ami gyerekeknek 100 forint, felnőtteknek pedig 700 forint- a rákbetegek többnapi fájdalomcsillapítását teszi lehetővé.

Várunk mindenkit: gyermekeket és szülőket, egyedülállókat és csapatokat, futókat és gyaloglókat, sétálókat és rohanókat, amatőröket és profikat, mert tapasztalatból tudjuk, hogy minden kis segítség számít, és még egy apró dologgal is rengeteget tehetünk másokért
Számítunk a média résztvevőinek támogatására és szeretettel várjuk Önöket a Nárcisz Futáson.

Forrás: hospicehaz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése