2013. május 20., hétfő

Az erőszakellenes plakát, melyet csak gyerekek láthatnak


Egy spanyol gyermekvédelmi szervezet különleges hirdetésekkel kívánja segíteni a bántalmazott gyerekeket. Nézzétek meg a videót is, érdemes. 



A lentikuláris nyomtatásnak köszönhetően létrehoztak egy olyan plakátot, melyen egy átlagos, 175 cm körüli felnőtt csak egy kisfiú arcát, és a következő feliratot olvashatja: "A gyermekbántalmazás nyomait néha csak maga a gyermek láthatja."

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6zoCDyQSH0o

Egy tíz év körüli, kb. 135 cm-es testmagassággal bíró gyermek szemszögéből azonban más a helyzet: a képen szereplő kisfiú arca lilára van verve, és egy plusz felirat is díszeleg mellette: "Ha valaki bánt, tárcsázd a ezt telefonszámot, és segítünk!"

Az ACAR nevű szervezet elmondása alapján ez a kezdeményezés azért hasznos, mert a kicsit sokszor maga a szülő vagy hozzátartozó zaklatja vagy veri, s ha kizárólag a gyerek látja azt a képet, mellyel azonosulni tud, és az illető felnőtt sem tudja telebeszélni a fejét, vagy elvonni a figyelmét a felkavaró hirdetésről, talán bátrabban kér majd segítséget.

Míg maga a koncepció fantasztikus, egyesek szerint az olvasni és önállóan gondolkodni tudó korosztály a célcsoport elég kis töredékét teszi ki, de egyelőre még nem tesztelték a hatékonyságát, tehát nem lehet előre megmondani, hogy jó ötlet volt-e vagy sem.

Forrás: neon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése