2013. június 30., vasárnap

Csodálatos alkotások a víz jegyében

Kiállítás a Bayer-UNEP Klímavédelmi Fotópályázat legjobb képeiből
A Bayer Hungária és a UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programja) klímavédelmi fotópályázatára beérkezett legszebb, környezetvédelmi üzenetet is közvetítő alkotásokat idén június 26. és július 19. között láthatják az érdeklődők a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában.


„Nagy öröm számomra, hogy immár tizedik alkalommal rendezhettük meg a Bayer-UNEP Klímavédelmi Fotópályázat eredményhirdetését. A vállalat működésének optimalizálásán túl ugyanis azt is szem előtt tartjuk, hogy felkeltsük a magyarországi közvélemény figyelmét a fontos és aktuális témák iránt. Évről évre más téma kerül középpontba a környezet- és klímavédelmen belül, így idén az ENSZ Környezetvédelmi Programjához illeszkedve a Víz – az élet forrása témában pályázhattak a versenyzők. A víz erejét sajnos mindannyian megtapasztalhattuk a közelmúltban, a pályázat kiírásakor nem is gondoltuk volna, mennyire aktuális lesz ez a tárgykör.
Bízunk benne, hogy az alkotás folyamata elgondolkodtatta a pályázókat, és egy olyan új életforma felé irányítják a nagyközönség figyelmét is, amelyben mind többet teszünk a környezetünkért” – nyilatkozta dr. Gerhard Waltl, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.




„Senki nem vitathatja, hogy víz nélkül nincs élet, a H2O valóban az élet bölcsője. Szokásos módon külön kategória szolgált a víz pozitív szerepének bemutatására, s egy másik a negatívumokra. A korábbi évekhez hasonlóan a legjobb fotók a vizes élőhelyek szépségét mutatták be. A zsűri tagjai, a magyar természetfotózás illusztris képviselői különböző stílust, eltérő ízlést képviseltek. Közülük néhányan a művészi hatást, mások a fotótechnikai precizitást helyezték előtérbe. Jómagam elsősorban a felvételek üzenetére figyeltem. A különböző álláspontok mégis meglepően azonos értékelésekhez vezettek, a döntések konszenzus alapján születtek” – tette hozzá dr. Juhász Árpád geológus, a zsűri elnöke a nyertes képek kiválasztásáról.
A Harmóniában a természettel kategória I. helyezettje idén Lang Nándor, a Negatív lenyomat az élővilágon kategória I. helyezettje Éles Balázs, a legjobb junior alkotó Jakab Flóra, a Junior Mobil kategória győztese pedig Polczer Miklós lett.
A tárlat díjmentesen, július elseje előtt munkanapokon 8:30-tól 17:00 óráig, július elseje után 8:30-20:00 óráig látogatható a 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A szám alatt.

Kapcsolat

További információ a www.bayerhungaria.hu és www.bayerfotopalyazat.hu oldalakon található. A pályázat mobilalkalmazása Bayer Virtuális Kiállítás 2013 néven érhető el az androidos készülékekre, július végétől pedig iOS-re is.

Kapcsolat:
Alföldi Mária
kommunikációs vezető
06-1-487-4205
e-mail: maria.alfoldi@bayer.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése