2013. június 19., szerda

Zuhanyozós kerthelyiség Budán

Zuhanyzós, meseszerű kerthelyiség nyílt a Gellért Fürdő régi gyermekmedencéinek a helyén. A jobb sorsra érdemes, már túl régóta omladozó placc még soha nem látott jobb napokat: megint lesz itt romantika, lesz étel, folyni fog a sör a csapból, és újra megtelik a tér izgalommal. Megnyílt a Pagony. 


Micimackó sehol, medence viszont van


A Gellért Fürdő kék-fehér egyenruhájába öltözve várja vendégeit Buda legújabb helye. Tudjuk, hogy ezen az oldalon szinte bármit nyitni hiánypótlás, de talán ide még Pestről is szívesen átjárnak majd.
A természet lágy ölét átszelő ösvényen besétálva rögtön látni lehet a régen medenceként operáló, felújított pancsolókat, de a víz helyén már asztalok és székek vannak.
Kár lett volna egyébként az enyészetnek meghagyni ezt a 70-es években épült, beépített anyag szempontból igencsak masszív teret, hiszen amellett, hogy praktikus megoldásokkal van tele, vitathatatlanul egy építészeti korlenyomatról beszélünk.
A Pagony pont ugyanannyira evős, mint ivós hely, ahol minden helyben készül a pult mögötti kicsiny konyhában friss alapanyagokból, szezonálisan, de semmi nincs még kőbe vésve. Az igények tekintetében bármi változhat.

A vendégek majd belakják

Egyelőre semmire nincsenek megmásíthatatlan tervek, az üzletpolitka szerint a hely alakul majd, a vendégek szerint.
Az egykori zuhanyzók lecsempézett helyiségeinek például még egyáltalán nincs rendeltetése. Aki akar lefürödhet itt gyorsan, vagy behozhat asztalokat is akár, de hasonlóan kiaknázatlan terület még a vadregényes, búvóhelyekkel teli domboldal, ahová a sötétben, már nem lát el az aggódó apák szeme.
A tervek szerint egyébként itt simán lehet majd mindenféle összejövetelt, vagy rendezényt csinálni (például gyerekirodalmi foglalkozást); ötletekből valószínüleg sem az itt dolgozók oldaláról, sem pedig a vendégek részéről nem lesz hiány. A hely egyébként akkora, hogy akár tollasozni, vagy frizbizni is gond nélkül lehet.

Ugyanennyire rugalmas egyébként az üres falfelületekre vonatkozó elképzelés: olyan ötlet is van, hogy akár  kiállításokat is rendezhetnek majd itt.

Forrás: welovabudapest.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése