2013. szeptember 2., hétfő

Sok - sok pályázat civil szervezeteknek

A civil szervezetek támogatása talán az egyik legnehezebb feladat a pályázatkiírók számára. A civil szervezetek pedig a nekik megfelelő pályázatok, támogatások megtalálásával küzdenek. Pedig nagyon sok civil szervezetnek szóló pályázat születik, példa erre az alábbi lista is.


Svájci Magyar Civil Alap pályázatok

Pályázat szociális szolgáltatások nyújtásának támogatására a Svájci Magyar Civil Alap 2013 keretében - A pályázat célja a szociális szolgáltatások nyújtásának támogatása az Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiókban tevékenykedő civil szervezeteknek. Benyújtási határidő: 2013. október 28.

Pályázat környezeti kihívásokra kialakított programok támogatására a Svájci Magyar Civil Alap 2013 keretében - A pályázat célja a környezeti kihívásokra adott válaszok, programok támogatása az Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiókban tevékenykedő civil szervezeteknek. Benyújtási határidő: 2013. október 28.

Norvég Alap pályázatok

Hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése – Pályázat a Norvég Alap Zöld ipari innováció program 2013 keretében - A pályázat konkrét célja a hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése hulladékgazdálkodás és kármentesítés, vízminőség védelme és a levegőszennyezés csökkentése. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 30. 24.00 óra.

Környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata – Pályázat a Norvég Alap Zöld ipari innováció program 2013 keretében - A pályázat célja a környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata nano-, foto-, biotechnológia, anyagtudomány és egyéb területen. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 30. 24.00 óra.

Kétoldalú kapcsolatok erősítése érdekében a kapcsolatfelvétel támogatása – Pályázat a Norvég Alap Zöld ipari innováció program 2013 keretében - A pályázat célja a kétoldalú kapcsolatok erősítésére szolgáló pályázat célja, hogy a Norvég Királyság támogatásával megvalósuló Norvég Alap Zöld ipari innováció program pályázatra benyújtandó projektjavaslatokban norvég partnerek is közreműködjenek. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 10. 24.00 óra.



Fiatalok Lendületben Program pályázatok

Fiatalok Lendületben Program 2013 – Pályázatok nem-formális nevelési programok támogatása céljából – A Fiatalok Lendületben Program célkitűzései: a fiatalok aktív polgári szerepének előmozdítása, különös tekintettel az Európa-polgári szerepükre; a fiatalok szolidaritásának fejlesztése, különös annak érdekében, hogy erősödjön a társadalmi összetartás az Európai Unióban; a különböző országokban élő fiatalok közötti kölcsönös megértés és tisztelet elősegítése; hozzájárulni az ifjúsági tevékenységeket és az ifjúsági területen tevékenykedő civil szervezeteket támogató rendszerek fejlesztéséhez; az ifjúsági területen megvalósuló európai együttműködések előmozdítása. Benyújtási határidő: 2013. október 1.

Ifjúságsegítők mobilitásának és csereprogramjainak támogatása – Pályázat civil szervezeteknek és közintézményeknek a Fiatalok Lendületben Program keretében - A pályázat célja az ifjúságsegítők mobilitási és csereprogramjainak támogatása, hogy új készségeket és kompetenciákat sajátíthassanak el, és így az ifjúsági munka terén szélesebb körű szakképzettséget szerezzenek. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 10. 12 óra.

Ifjúsági szervezetekkel és közintézményekkel való partnerség támogatása – Pályázat civil szervezeteknek és közintézményeknek (Fiatalok Lendületben Program) - A pályázat célja: a regionális vagy helyi közintézményekkel vagy az ifjúsági szektorban európai szinten működő más érdekeltekkel kialakított partnerségek támogatása annak érdekében, hogy hosszú távon olyan projektek jöjjenek létre, amelyek önmagukban egyesítik a Fiatalok lendületben program különböző intézkedéseit. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 5. 12 óra.

Kulturális és művészeti pályázatok

Európai Örökség 2014 – Pályázat Európa kultúrájában jelentős szerepet betöltő helyszínek elismerésére - A pályázat célja az Európa történelmében és kultúrájában és/vagy az Európai Unió építésében jelentős szerepet betöltő helyszínek elismerése és ismertségének növelése. Benyújtási határidő: 2013. október 18.

Európai Unió Kulturális Örökség Díj 2014 – Europa Nostra Díj - A pályázat célja: az Európai Unió Kulturális Öröksége 2014 és az Europa Nostra Díja az európai kulturális örökségekkel kapcsolatos kiemelkedő tevékenységeket ismeri el. Benyújtási határidő: 2012. szeptember 9.

Kulturális Örökség Napjai 2013 – Felhívás érdekes épületek megnyitására és sétaútvonalak szervezésére - A felhívás konkrét célja a Kulturális Örökség Napjai 2013 rendezvényhez való csatlakozás, érdekes épületek megnyitása és sétaútvonalak szervezése. Benyújtási határidő: 2013. október 18.

Pályázat zenei jellegű művelődési rendezvények támogatása céljából - A pályázat célja az amatőr kórusmozgalom tevékenységének támogatása és az amatőr kórusok kiemelkedő jelentőségű nemzetközi fesztiválokon, versenyeken való részvételének támogatása. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 30. 24.00 óra.

Sportpályázatok

Pályázat kiemelt jelentőségű szabadidősport események megrendezésének támogatására – A Magyar Olimpiai Bizottság pályázata - A pályázat célja kiemelt jelentőségű szabadidősport események megrendezésének támogatása. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 5. 24 óra.

Pályázat helyi szabadidősport események megrendezésének támogatására – A Magyar Olimpiai Bizottság pályázata - A pályázat célja helyi szabadidősport események megrendezésének és a szabadidősporttal területi szinten foglalkozó sportszövetségek tevékenységének támogatása. Benyújtási határidő: 2013. október 3. 24 óra.

Pályázatok külhoni szervezeteknek

Pályázat önazonosság-tudat megerősítését szolgáló magyar nyelvű közoktatási programokra határon túli civil szervezeteknek és intézményeknek - A pályázat célja az identitás megerősítését szolgáló tanórán kívüli közoktatási jellegű programok támogatása. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 30.

Pályázat szórvány oktatás támogatására a 2013-ban és a 2013-14-es tanévben civil szervezeteknek - A pályázat célja Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában közoktatási (nem felsőfokú vagy felsőoktatási képzés) szórványterületen dolgozó pedagógusok és tanulók ösztöndíjának biztosításához, utazási, valamint kollégiumi ellátási költségekhez történő hozzájárulás. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 30.

Gazdasági, gazdaságfejlesztési pályázatok

Pályázat civil szervezetek online megjelenésének fejlesztésére - A pályázat célja a szervezetek online megjelenésének fejlesztése, ezen belül: Facebook alkalmazások és Facebook oldalak fejlesztése, bemutatkozó oldal és/vagy a grafikai terv kidolgozása, tárhely és a személyes tanácsadás támogatása. Benyújtási határidő: 2014. január 31.

Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj 2013 – Pályázat gazdaságfejlesztési együttműködésű projektek díjazására - A pályázat célja a terület- és gazdaságfejlesztési együttműködések gyakorlati megvalósulási formáit alakító városok és környékük önkormányzatai számára követhető példák találása és széles körű bemutatása, a legjobb gyakorlati példák segítségével a gyakorlat-orientált, többszintű és decentralizált területfejlesztés eszköztárának gyarapítása. Benyújtási határidő: 2013. október 15.

Kutatási, innovációs pályázatok

Pályázat az Európai Unió 7. Kutatási-, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramjában (FP7) és egyéb közös EU-s kezdeményezésekben való magyar részvétel támogatására - A támogatás célja: a magyar résztvevők minél erőteljesebb bekapcsolódásának elősegítése az Európai Unió 7. Kutatási, Technológiafejlesztési és Demonstrációs Keretprogramjába, EU Versenyképességi és Innovációs Keretprogramba és egyéb közös EU-s kezdeményezésekbe („Article 185” kezdeményezések, JPI, JTI, Era-net, Eranet+). Benyújtási határidő: 2013. december 31.

Pályázat dunatáji népek kutatásának támogatása céljából magánszemélyek és civil szervezetek részére – A kutatási pályázat célja: a közép-európai régió születésének és Európába történő beilleszkedésének sokoldalú feltárása, és a térség gazdasági, politikai, kulturális stb. folyamatainak kutatásával, publikációkkal, konferenciák szervezésével elősegíteni az itt élő nemzetek és nemzetiségek közeledését, szorosabb együttműködését. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 30. 24.00 óra.

Egyéb pályázatok civil szervezeteknek

Fogyatékosság-barát munkahely cím – Pályázat fogyatékos emberek foglalkoztatása terén jeleskedő szervezetek részére - A Fogyatékosság-barát munkahely elismerés bevezetésének célja az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának támogatása. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 15.
MediaDesign Verseny – Pályázat médiatermékek vizuális megjelenésének megmérettetésére  - A pályázat célja megtalálni Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett médiatermékeit, és felhívni a figyelmet arra, hogy a média világában a szöveges tartalom mellett egyenrangú szerepe van a vizuális összképnek. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 27.

Pályázat étkezési támogatásra civil szervezetek, iskolák, óvodák, egyházi szervezetek részére – A pályázat célja civil szervezetek, iskolák, óvodák, egyházi szervezetek szakmai programjainak, kirándulásainak támogatása ingyenes étkezéssel maximum 35 főig. Benyújtási határidő: 2013 november 30.

Európai választások 2014 – Pályázat az európai, a helyi és országos választásokkal kapcsolatos kezdeményezések támogatása céljából – A pályázat célja a 2014-es európai, valamint a helyi és országos választásokkal kapcsolatos kezdeményezések támogatása. Benyújtási határidő: 2013. szeptember 13.

Non-profit online adománygyűjtő rendszer – Pályázat civil szervezeteknek a rendszerbe való belépésre – A pályázat célja a www.adhat.hu portálon a csatlakozó civil szervezetek számára az adományozók a web-áruházakban használt bankkártyás fizetési módszerrel utalhatnak pénzadományokat. A pályázat célja az online adománygyűjtő rendszerhez való csatlakozás. Benyújtás folyamatos.

Forrás: pályázatmenedzser.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése