2013. június 1., szombat

A segítők válasza a kirekesztésre

A Pető Intézet és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) munkatársai sajnálattal szereztek tudomást arról, hogy egy mozgássérült kisfiú, sajátos nevelési igénye miatt nem veheti igénybe a Oxygen Wellness Központ játszóházának szolgáltatásait.


A Pető Intézet és a FODISZ együttes szakmai segítségét ajánlja fel az Oxygen Wellnes Központ és valamennyi hasonló, játszóházas és szabadidős tevékenységet szolgáltató centrum számára.
Együttműködésünk keretében lehetőséget biztosítunk a fogyatékossággal élő gyermekekkel való foglalkozás alapismereteinek elsajátítására különböző kurzusok, továbbképzések, tanfolyamok keretében. Szakmai ismeretterjesztő kiadványokkal, igény esetén segítő szakemberek közvetítésével kívánjuk a gyermekek játszóházi felügyeletét, fejlesztését ellátó pedagógusok, óvodapedagógusok számára lehetővé tenni, hogy közelebbről is megismerjék és megérthessék ezeket a gyermekeket.
Azt kívánjuk támogatni, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek ugyanúgy vehessék igénybe az életkoruknak megfelelő szolgáltatásokat, mint egészséges társaik.
A sajátos nevelési igényű gyerekek és problémáik elől nem lehet és nem is szabad elbújni. Őket nem kizárni kell kortársaik közül, hanem segíteni abban, hogy ép társaik és azok szülei is együttműködőek legyenek, sőt hasznosnak tartsák, ha fogyatékkal élő gyermekekkel közösen játszhatnak fiaik, lányaik.

Feketéné dr. Szabó Éva                                     Szabó László
rektorhelyettes                                                 elnök
Pető Intézet                                                     FODISZ

sajtókapcsolat:
Makk Ádám (Pető Intézet), mobil: 20-2271956
Szlopóczki Janka (FODISZ), mobil: 70-9530308

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése