2013. június 3., hétfő

Árvíznél segítő facebook

Az emberek és az állatok védelmére is szerveződött már a Facebookon közösség a dunai árvízhelyzet kapcsán. Az idei hókáosz már bebizonyította, hogy a humán erő mellett a facebookos információmegosztásnak is lehet értelme.


Több oldalon is megindult az idei, “brutálisnak” ígérkező dunai árvízzel kapcsolatos szervezkedés a Facebookon. A vasárnap éjszaka létrehozott Árvíz 2013 eddig elsősroban külföldi képeket osztott meg, de nemrég a magyarországi hírek is megjelentek az oldalon. (A hvg.hu árvízzel kapcsolatos legfrissebb híreit folyamatosan frissülő cikkünkben követheti).

Innen kiindulva találtuk meg például a Dunai Árvíz 2013 csoportot is. A cikk írásának pillanatában nagyjából 300 fős közösségben eddig nem a hírek megosztása, hanem a segítség felajánlása dominál: többen önkéntes csapatok munkáját ajánlották, de olyan is van, aki 16 ezer rajongóval rendelkező facebookos oldalának felületét kínálja szerveződéshez.

Az áprilisban a Tiszán kialakult árvízhelyzet kapcsán létrehozott Árvíz – állatvédelmi összefogás oldal működtetői is aktivizálták magukat, itt főleg az elöntött területeken lévő állatok – például leláncolt kutyák, bezárt tehenek – kimentését szervezik.

Forrás: hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése