2013. március 31., vasárnap

Új buszok Budapesten

Májustól 159 vadonatúj autóbusz áll forgalomba Budapesten. Alacsony padlósak, légkondícionáltak, kamerarendszer és fejlett utastájékoztatási rendszer lesz rajtuk. A III., IV., XIII., XIV., XV., és a XVI. kerületekben és a 7-es vonalán utazhattok majd rajtuk.





A BKV buszok a főváros tömegközlekedésének a negyven százalékát adják, de a járművek átlagos életkora 18 év, ami nagyon magasnak számít. Gond az is, hogy kevés az alacsonypadlós busz, amit így nehéz egyenletesen eloszlatni.
Az új Mercedes Citaro buszok kivétel nélkül alacsonypadlósak, légkondicionálóval rendelkeznek, és EEV (az EURO5-nél jobb) károsanyag-kibocsátási kategóriába tartoznak Budapest légszennyezettségének csökkentése érdekében. Az utasok és a buszvezető biztonságát kamerarendszer biztosítja, és korszerű utastájékoztató berendezésekkel szerelték fel a járműveket.
Az új autóbuszok elsősorban Budapest északi és keleti részén, a III., IV., XIII., XIV., XV., és a XVI. kerületekben, illetve az onnan kiinduló vonalakon fognak közlekedni. A csuklós autóbuszokkal többek között a 7-es és 173-as vonalán találkozhattok majd.
A legöregebb, leggyakrabban elromló autóbuszokat leselejtezik, bár egy részük az 1-es és 3-as villamosok jövőre kezdődő felújításának pótlási igénye miatt forgalomban marad még néhány évig.
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése